La casa rural Molí de Sotorres està situat a 7 km d’Horta de Sant Joan,dins del Parc Natural dels Ports dels quals 4’5 són de camí forestal. S’abasteix d’energia alternativa.

Té una capacitat total de 8 places. Des de l’exterior podem accedir a un nivell intermedi on hi ha una àmplia sala que integra la cuina, el menjador i la sala d’estar, amb una gran llar de foc; un bany i dues habitacions de dues places cada una, tot amb finestra exterior.

Des d’aquesta planta s’accedeix a un nivell superior on hi trobem una sala d’estar, un bany complert, dos habitacións de dos places i una magnífica vista al salt.
També podem accedir a una planta inferior on hi ha un únic espai que correspon a l’antiga sala per moldre i on actualment hi podem veure restaurats els mecanismes de l’antic molí fariner. Hem habilitat l’estància amb un taula llarga i una barbacoa gran, ideal per carn a la brasa i paelles, un mostrador de cuina i un petit lavabo.

Història del Molí de Sotorres

El Molí de Sotorres és un antic molí fariner. La primera construcció data segle XII i la segona, del segle XVIII. El seu nom, Sotorres, és degut al propietari que el va adquirir en temps de la desamortització. El molí va estar en funcionament fins els anys 40 del passat segle, es va abandonar el seu ús com a molí amb rodes de pedra per la poca renda que proporcionava.
L’edifici i el seu entorn es van anant deteriorant i degradant poc a poc fins l’any 1988, any en que vam adquirir la propietat i en vam començar una restauració acurada, tant de la casa com de l’espai que l’envolta, tot conservant els elements propis en bon estat i substituint els altres amb el mateixos materials nobles que li donen aquest caràcter tan rústic i confortable a la vegada.